![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy zgodne z prawem jest zaproponowanie firmie X wskazanie dziur w oprogramowaniu w zamian za pieniądze ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mike, widzę, że nie znasz sprawy nawet w 10% a obrażanie ludzi jak zawsze wychodzi Ci rewelacyjnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Poza tym... poczekaj na wyrok :-) Sprawa jeszcze trwa. Kogo obraziłem? Jak sie podpisuje coś czego się nie rozumie i to później służy przeciwko mnie to przepraszam, to nie jest się frajerem. Jest się mega frajerem.Sprawę znam na tyle ile podejrzewam każdy ja zna. Czyli na tyle na ile informacji w tej chwili można uzyskać w internecie. A jest to relacja jednostronna. Co to oznacza? Wiarygodność jest niewielka, ponieważ nie masz żadnego odniesienia. Oczywiście to się może zmienić jeśli wyjaśnienia i wyrok zostaną opublikowane w internecie. Albo, albo. Albo sprawa okaże się fikcją albo faktycznie smutnym faktem. Na chwilę obecną wygląda to tak: "O ja biedny chciałem dobrze a oszukali mnie. Banda ..." Oczywiście, że każdy z kolesiem sympatyzuje. Tylko zastanówcie się jaka jest weryfikowalność opublikowanych faktów? Żadna. Fakt, Vagla to bajkopisarz, zapomniałem. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blinksmiley.gif) :/ no comments. Nie twierdzę że to nie jest prawda. Twierdzę że nie wiadomo czy to jest prawda i czy tak to wyglądało.Bardzo łatwo postawić się w roli Dawida stłamszonego zastraszanego przez Goliata. Ale w takich sytuacjach bardzo łatwo posunąć się do oszczerstwa. ~cornholio666 na Twoim miejscu napisałbym do właściciela/twórcy strony, że przeglądałeś stronę i przypadkowo odkryłeś, że strona może zawierać błędy. Może się tak zdarzyć ponieważ instynkt, wypracowany przez doświadczenie Ci to podpowiada. Jeśli firma się zgadza możesz przeprowadzić audyt i wystąpić w roli konsultanta. Pamiętaj jednak, że jeśli spotkasz się ze sprzeciwem, nie powinieneś dotykać dziur, bo złamiesz prawo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:12 |