![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy zgodne z prawem jest zaproponowanie firmie X wskazanie dziur w oprogramowaniu w zamian za pieniądze ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli najpierw zaproponujesz usługę, a potem będziesz szukał dziur - to jest umowa czyli legane działanie
jeżeli najpierw włazisz przez dziury, a potem dzwonisz i mówisz że zabezpieczysz za pieniądze - to podchodzi pod nielegalny włam. zastanów się, przez analogię, kto byłby wg ciebie godny zaufania: 1. koleś, który przychodzi do ciebie do domu i mówi: z tego co widzę, ma pan kiepskie drzwi wejściowe, stary typ okien, żadnego alarmu i zabezpieczenia ... jeżeli pan się zgodzi, to panu zademonstruję, jak łatwo tu wejść oraz zaproponuję rozwiązanie problemu 2. czy może koleś, który przychodzi do ciebie do domu i mówi: ale ma pan kiepskie zabezpieczenia, byłem to u pana w środku już trzy razy i nikt niczego nie zauważył ... mógłbym bezkarnie wszystko wynieść lub zniszczyć, ale jestem człowiekiem interesu więc za opłatą podpowiem jak się zabezpieczyć ... ja w drugim przypadku już bym wybierał numer na policję ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 17:02 |