![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pliki na serwerze po ok. 10 MB. Traktuję je jak kopie zapasowe i co tydzień wgrywam ich nowe wersje. Dlatego też postanowiłem napisać sobie skrypt, który będzie obliczał mi ich md5, na dysku mam już program, który to robi. Za kodowanie odpowiada kod:
[php:1:c741fb322b]<?php $plik=fopen($koduj, "r"); echo "Plik: <b>$koduj</b>: ".md5(fread($plik, filesize($koduj))); ?>[/php:1:c741fb322b] I to się przy małych plikach sprawdza, ale już przy pliku 10 MB dostaję komunikat w ciągu sekudny od wysłania zapytania "połączenie zostało przerwane" od przeglądarki, a skrypt nie pokazuje nowej strony. Czy jest na to jakiś sposób ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na Twoim miejscu spróbowałbym pętli. Nie wiem ile Twój plik ma linijek, ale załóżmy ma ich 100 000. To nie wykonuję tej funkcji od razu dla całego tekstu, tylko dla tekstu powiedzmy co 100 linijek.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:54 |