![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem troche znaleziony w internecie kod i wygląda on następująco:
index.php
rejestruj.php
1. czy jest ten skrypt bezpieczny? jeśli nie to jakie zmiany proponujecie 2. jak zabezpieczyć najlepiej w md5() hasło do bazy danych?
3. użyłem funkcji preg_match do zabezpieczenia formularza ale działa on tylko dla jednej zmiennej $login lub $haslo:
gdy próbuje napisać tak(by obydwa pola formularza zabezpieczyć, bo co mi da że pole loginu zabezpiecze tylko jeśli w polu hasła można wpisać co sie chce..):
to pojawia sie błąd. jak tego użyć by zabezpieczyć obydwa pola? PS nie mam pojęcia dlaczego nie koloruje składni :/ być może kod html to powoduje ale nie wiem... Ten post edytował predator 16.04.2008, 16:35:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Choć nie rozumiem trochę, po co... nie rozumiemy sie chyba dlatego podam linka,http://www.3xori.yoyo.pl/index.php wpisz w obydwu polach np. aaaaabbbbbbbbb, później w jednej lub obu wpisz np znaki ;;;;; i zobaczysz że jeśli nie poprawne hasło lub login to pojawia sie pod spodem następny formularz no i właśnie dlaczego on sie tam pojawia (gdy jest echo) nie wiem. Gdy jest else to jest ok ale nie logiczne to troche bo else z tego co wiem wykonuje coś jeśli warunek nie został spełniony czyli jeśli pola nie są puste. Cytat Jeśli wpisze inne niż dozwolone znaki to zamiast "nie dozwolone znaki" pojawia sie "wprowadz login i haslo", pod spodem nie pojawia sie następny formularz wtedy. teraz jest ok ale tylko to że sie pojawia formularz następny mnie wkurza Cytat Wszystkie liczby? o to mi chodziło że chciałbym tam kilka liczb np 122, 3, 34 zapisać tak jak hasła ale jeśli wpisze Kod if($_POST["kod"]== ("122" or "3" or "34")) to wtedy cokolwiek nie wpisze to zawsze przechodzi do następnych warunków --EDIT-- Cytat o to mi chodziło że chciałbym tam kilka liczb np 122, 3, 34 zapisać tak jak hasła ale jeśli wpisze Kod if($_POST["kod"]== ("122" or "3" or "34")) to wtedy cokolwiek nie wpisze to zawsze przechodzi do następnych warunków z tym sobie poradziłem, zaćmienie jakieś miałem przedtem, wystarczyło napisać Kod if(($_POST["kod"]== "122") or ($_POST["kod"]== "3") or ($_POST["kod"]== "34") itd
Ten post edytował predator 21.04.2008, 16:53:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 16:26 |