![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem troche znaleziony w internecie kod i wygląda on następująco:
index.php
rejestruj.php
1. czy jest ten skrypt bezpieczny? jeśli nie to jakie zmiany proponujecie 2. jak zabezpieczyć najlepiej w md5() hasło do bazy danych?
3. użyłem funkcji preg_match do zabezpieczenia formularza ale działa on tylko dla jednej zmiennej $login lub $haslo:
gdy próbuje napisać tak(by obydwa pola formularza zabezpieczyć, bo co mi da że pole loginu zabezpiecze tylko jeśli w polu hasła można wpisać co sie chce..):
to pojawia sie błąd. jak tego użyć by zabezpieczyć obydwa pola? PS nie mam pojęcia dlaczego nie koloruje składni :/ być może kod html to powoduje ale nie wiem... Ten post edytował predator 16.04.2008, 16:35:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nie rozumiem, jak mam tego użyć? Tak, jak pokazałem. empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zwraca true, jeśli wartość jest 0 (zero/false), '' (pusty string), null. Rzutowanie na stringa zwróci 0 jako ciąg znaków, a nie liczbę, na którą wskazuje false. A używa się tego np. tak:
Cytat Mam taki kod, ale chciałbym więcej liczb zdefiniować a nie tylko 2 i by na 0 reagowało Wszystkie liczby? is_numeric" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual/is_int" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Cytat To dlaczego gdy są puste, wyświetla "wprowadz login i haslo"? Przecież powinno wyświetlać tak gdy nie są puste. Z else działa ale nie rozumiem dlaczego. Yyyy, ale po co pole login/hasło, gdy są one podane...? Wywal wykrzykniki przed empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, to będziesz miał, jak chcesz... Choć nie rozumiem trochę, po co... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:39 |