![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem troche znaleziony w internecie kod i wygląda on następująco:
index.php
rejestruj.php
1. czy jest ten skrypt bezpieczny? jeśli nie to jakie zmiany proponujecie 2. jak zabezpieczyć najlepiej w md5() hasło do bazy danych?
3. użyłem funkcji preg_match do zabezpieczenia formularza ale działa on tylko dla jednej zmiennej $login lub $haslo:
gdy próbuje napisać tak(by obydwa pola formularza zabezpieczyć, bo co mi da że pole loginu zabezpiecze tylko jeśli w polu hasła można wpisać co sie chce..):
to pojawia sie błąd. jak tego użyć by zabezpieczyć obydwa pola? PS nie mam pojęcia dlaczego nie koloruje składni :/ być może kod html to powoduje ale nie wiem... Ten post edytował predator 16.04.2008, 16:35:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php (string)$zmienna ?> nie rozumiem, jak mam tego użyć? Napisze co chce zrobić. Chciałbym by po wprowadzeniu liczby, skrypt sprawdzał czy jest poprawna, jeśli tak to mógł być wykonywany następny warunek. Mam taki kod, ale chciałbym więcej liczb zdefiniować a nie tylko 2 i by na 0 reagowało jak na źle wprowadzony kod a nie puste pole (z tym zerem tak jak tu napisałem nie działa ale taki warunek bym chciał zrobić): Kod $asd = "0";
Cytat A wpisywałeś 0 (zero), pusty ciąg, itp? nic nie wpisywałem i nie powinno sie wyświetlać nic nawet przy uruchomieniu skryptu odrazu też nie powinno jeśli dam else zamiast echo bo przecież nic nie zostało wprowadzone a warunek sprawdza czy pola są puste Ten post edytował predator 21.04.2008, 15:24:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:06 |