![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już dawno chciałem się za to zabrać i w końcu kiedy udało mi się znaleźć trochę czasu zrobiłem generator 3 stopniowego menu poziomego w JavaScript...
A oto przykładowe menu z ładnym Css-em: klik Zastanawiam się jednak czy nei przesadziłem z czymś lub w jakimś miejscu poprostu popełniłem kluczowy bład bo skrypt używa dość sporo czasu procesora. W IE i Operze tego moze nie widać ale na moim laptopie (800MHz) zchodzi 100% procesora w Firefoxsie. Czy to wina Firefoxa, JavaScript-u czy moja ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za sugestie i uwagi,
niestety obo podane przez was przykłady zmulają jeszcze bardziej niż to moje menu więc chyba narazie wstrzymam się z modyfikacjami. (Obciążenie procesora przy przelądaniu w firefoxsie na pentium 850MHz sięga 100%, a na core 2 duo 1,8GHz prawie 50 - czyli cały jeden rdzeń). Moje menu to również lista
Nie widac tego w kodzie bo jest generowana funkcją create_menu_item(); Dzęki takiemu rozwiązniu mogę generowac je przy pomocy PHP w wygodny sposób. Cytat PS: zamiast onlick dałbym onmouseover bo tak to nie wiadomo na pierwszy rzut oka, że to się rozwija Hehe... napisałem to menu bo miałem wczesniej takie które było onmouseover i strasznie mnie denerwowało (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ciekawe jak inni reagują na onclick... Mógłby ktoś jeszcze napisac co jest lepsze jego zdaniem: onclick czy mouseover ? Zależy mi na intuicyjności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 5 Dołączył: 14.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe... napisałem to menu bo miałem wczesniej takie które było onmouseover i strasznie mnie denerwowało (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ciekawe jak inni reagują na onclick... Mógłby ktoś jeszcze napisac co jest lepsze jego zdaniem: onclick czy mouseover ? Zależy mi na intuicyjności. Szczerze mówiąc to byłem trochę zdezorientowany kiedy menu nie rozwijało mi się pod kursorem. Dlatego IMHO lepszym wyjściem jest mouseover chociaż potrafi być denerwujące. ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:25 |