![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość na podstawie tabeli o nazwie "mecz", która zawiera takie dane jak gospodarz, gosc, gol1, gol2 stworzyć tabelę piłkarską, która będzie zawierać takie rubryki jak mecze rozegrane, wygrane, remisy, porażki, gole oraz punkty? Jeśli tak, to czy ktoś mógłby podać jakąś poradę jak to uzyskać? Sam nie mam na to pomysłu, więc mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chodzi o to, że do mam tabele mysql o nazwie klub, w którym znajduje się nazwa klubu piłkarskiego.
Druga tabela mysql nosi nazwę mecz, w która ma cztery rubryki team1 (w której znajduje się id drużyny, która występuje w roli gospodarza), team2 (id gościa), gol1 (liczba goli zdobytych przez gospodarza) i gol2 (liczba goli gościa). Na podstawie zawartości tabeli mysql mecz chciałbym utworzyć tabelę piłkarską, która będzie zawierała podtsawowe dane (mecze rozegrane, gole zdobyte, stracone, punkty, zwycięstwa, remisy, porażki) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:59 |