![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce zrobic prosta wyszukiwarke ktora by wyszukiwala z 2 pol
ale chodzi o to zeby uporzadkowal wyniki tak aby te rekordy ktore w tytule maja lowo kluczowe byly 2 razy bardziej brane pod uwage Ewentualnie jesli to mozliwe braly pod uwage ilosc wystapien slowa kluczowego Jak by ktos rzucil przykladem bylbym wdzieczny i jak by ktos podal godnego polecenia linka do kursu opisujacego to zagadnienie to byloby super tak przy okazji pytanie czy zwroci mi cokolwiek zapytanie z warunkiem
jesli ktoras ze zmiennych $costam bedzie pusta? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to post jest by pomagac a ne klocic sie kto ma lepsze rozwiazanie
Po drugie w gre wchodzi tylko mysql Po trzecie z tego co wiem to w mysql jest cos takiego jak zapytanie wazone czy cos w tym stylu Po czwarte oprocz gotowych rozwiazan przydalby sie jakis link do kursu czy cos w tym stylu Jestem w dobrej sytuacji bo moge wybierac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Ale nie wiem czy w 100% dziala tak jak chce Chodzi mi to ze mam np 3 pola pierwsze pole ma wage 3 drugie wage 2 a trzecie wage 1 i ma sortowac tak ze np: rekord ktory w polu 2 ma np 2 slowa kluczowe bedzie wyzej niz rekord ktory bedzie mial lowo kluczowe w polu pierwszym itp Rozwiazania uwzgledniaja ilosc wystapien slowa kluczowego w jednym polu? Ten post edytował di@blo 17.04.2008, 16:10:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 05:35 |