![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem troche znaleziony w internecie kod i wygląda on następująco:
index.php
rejestruj.php
1. czy jest ten skrypt bezpieczny? jeśli nie to jakie zmiany proponujecie 2. jak zabezpieczyć najlepiej w md5() hasło do bazy danych?
3. użyłem funkcji preg_match do zabezpieczenia formularza ale działa on tylko dla jednej zmiennej $login lub $haslo:
gdy próbuje napisać tak(by obydwa pola formularza zabezpieczyć, bo co mi da że pole loginu zabezpiecze tylko jeśli w polu hasła można wpisać co sie chce..):
to pojawia sie błąd. jak tego użyć by zabezpieczyć obydwa pola? PS nie mam pojęcia dlaczego nie koloruje składni :/ być może kod html to powoduje ale nie wiem... Ten post edytował predator 16.04.2008, 16:35:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Szukałem długo jak zrobić, kombinowałem ale nic... I dlatego tu napisałem. preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual za jednym razem może sprawdzać tylko jedną zmienną. Musisz dodać kolejne ify dla kolejnych pól. Cytat Katalog tego pliku powinien być wyżej niż index.php ale wyżej sie nie da chyba. Da się, jeśli masz po zalogowaniu do ftp masz katalog public_html. Tylko najlepiej posługuj się ścieżkami bezwzględnymi. Cytat Dlaczego uważasz że takie rozwiązanie lepsze? Poczytaj o SQL Injection. Cytat errory dalej sie pojawiają. Tzn, jakie? Cytat PS nie mam pojęcia dlaczego nie koloruje składni :/ być może kod html to powoduje ale nie wiem... Zamiast tagu [ code] używaj [ php] Ten post edytował erix 16.04.2008, 15:23:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 23:56 |