![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nigdy się w to nie bawiłem, ale mam pytanie w jaki sposób zrobić, gdy kliknę na jakiś tekst pojawi się a w nim własnie tne tekst, taka szybka edycja.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie robiłem tego ale korzystając z np jQuery to łatwe, chwila zabawy i powinno działać. Musisz dodać śledzenie kliknięć na określonych elementach i gdy ktoś taki kliknie dajesz wrap (w jQuery) z formularzem o określonych atrybutach. Następnie po zapisaniu znowu przełączasz widoczność strona przeładowuje Ci się i masz już stronę bez formularza, chyba, że chcesz użyć ajax-a tu będziesz musiał usunąć formularz. Ale tutaj będziesz musiał skopiować zawartość textarea lub value w inpucie i utworzyć taki element za pomocą js, a następnie usunąć cały formularz remove (w jQuery).
Myślę, że z wspominanym jQuery nie będzie to trudne zadanie. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 18:01 |