![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jednym problemem.
Czego tak naprawdę powinno się używać w kodzie programu? Kod cudzysłów " or apostrof ' Z tego co czytałem (mogę się mylić), to PHP interpretuje ciągi zawarte między " " jako zawartość w której występuje zmienna. Co w nadmiarze prowadzi co zbędnego obciążania serwera. W takim razie do czego służą apostrofy i czemu program dziła jeśli po znaku = wpiszemy bezpośrednio zmienną lub ciąg znaków, nie używając w/w znaków? Czemu najczęściej wykorzystywanym znakiem jest cudzysłów? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwinę swoje pytanie o pewien kod:
Czy oba sposoby wyświetlania zawartości są poprawne? Czy mają jakieś większe znaczenie? Jednak trzeba pamiętać, że tekst w apostrofach jest nieco szybciej "czytany" przez interpreter PHP (gdyż ten nie musi w nim szukać zmiennych czy znaków specialnych) - jest to jednak naprawdę sprawa dziesięcio/stu tysięcznych sekundy PS. Ja osobiście używam apostrfów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dzięki, za wyjaśnienie, i potwierdzenie moich przekonań. Ten post edytował Krisu 9.04.2008, 20:50:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:09 |