![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem laikiem w tych sprawach więc mam kilka pytań. mam nadzieje że mi ktoś pomoże. Chciałbym założyć kilka stron internetowych, ale żeby miały końcówki typu .com , .pl a nie jakieś xyz.pl więc w takim wypadku musze wykupić domene i hosting.(bo na darmowych niestety są jakieś brednie na końcu lub początku) I mam pytanie czy można podpiąć do jednego hostingu kilka domen ale tak żeby wpisując np strona1.pl i strona2.pl wchodziło na rózne strony na tym samym hostingu czy takie coś można osiągnąć tylko na serwerze dedykowanym? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jak rozumiem hosting musi mieć np taką opcje:
Parked Domains -Unlimited A czy macie doświadcznie w zagranicznych hostingach? Bo mam zamiar wykupić coś w stylu tych hostingów: bluehost.com lunarpages.com fastdomain.com ping 150ms według mnie jest akceptowalnya za taki sam w polsce trzeba by zapłącić z 10 razy więcej I jeszcze jedno pytanie. Jeżli chciałbym zarejestrować domene .pl to musiałbym ją zakupić na jakimś polskim serwisie. Czy wtedy oprócz zaplacenie za domenę będe musiał zapłacić za transfer domeny? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:49 |