![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wityam :-)
Mam taki mały problem. Mianowicie mam takie 2 skrypty odpowiedzialne za lpogowanie użytkowników na stronę. Formularz
oraz skrypt logujący
I teraz mój problem polega na tym, że chem zrobić coś takiego, że jak user powiedzmy poda złe hasło (lub login) to przekierowuje go na strone z formularzem i wyskakuje napis "Podane hasło jest niepoprawne!!!" i adekwatnie ze złym loginem (Napis: "Podane przez Ciebie konto nie istnieje") nad formularzem logowania. Chciałbym żeby takie coś działo się tylko w przypadku gdy ktoś poda złe dane- kiedy loguje się po raz pierwszy to nie ma nic po za formularzem. Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :-) Szukałem podobnego tematu, ale nie znalalęm więc proszę Was o pomoc :-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja troche OT ale...
Cytat - zauwazylem tez ze przesylasz haslo w postaci jawnej, to blad przed wyslaniem zdarzeniem onsubmit() zakoduj haslo po stronie usera w md5 lub sha1 i wyslij zakodowane haslo, login tez mozna jak ktos lubi utrudnia to podsluchanie lub zapamietanie danych w komputerze więcej: http://skrypta.pl/porada/dlaczego_unikac_f...anej_w_mysql/44 Beeezeeduraa. Powiedz co mi da jak ktoś będzie sniffował że będę wysyłał hasło już zahashowane? Nic. Jak przechwyci hashe to potem tak samo jak otwarty tekst będzie mógł ich użyć do zalogowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:11 |