![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem studentem na Wydziale Zarządzania UG. Przeprowadzam badania użytkowników PHP. Jeżeli pracujesz w firmie, gdzie wykorzystujesz PHP, lub używasz PHP hobbystycznie w domu, to wypełnij ankietę i przyczyń się do rozwoju badań nad PHP. Wypełnienie ankiety zajmie Ci chwilkę, a pozwoli na budowę modeli użytkowników PHP. Ankieta znajduje się pod adresem http://www.ankieta.openedu.pl
Pozdrawiam slawek@openedu.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjaśniam o co chodziło z tą ankietą.
Na wstępie przepraszam tych programistów PHP, którzy czuli się urażeni zwrotem użytkownik PHP. Przepraszam też tych, którzy pierwsi tą ankietę czytali razem z literówkami. Zgadzam się z tymi osobami, które krytykują sposób formułowania niektórych pytań. Jest to ankieta zaczerpnięta z pracy prof. Daviesa dla modelu UTAUT badania akceptacji oprogramowania. Jest to model akceptacji oprogramowania z pogranicza informatyki, psychologii i socjologii. Jest to dziedzina rzadko badana w Polsce. W tej ankiecie (tłumaczonej z pracy Daviesa) chciałem zweryfikować, które z zaproponowanych przez niego pytań, znalazłoby zastosowanie w badaniu akceptacji oprogramowania (w tym akceptacji PHP) w Polsce. Tym samym dziękuję tym, którzy wyrazili swoją konstruktywną krytykę(i wskazują na konkretne błędy i proponują jak je poprawić) . Moim celem było weryfikacja pytań (mogę to sprawdzić analizując model i odpowiedzi ankietowanych). Chciałem ocenić które pytania w ogóle się nie sprawdziły, które wymagają przystosowania do polskich warunków i do języka PHP, a które mogłyby zostać w finalnej wersji ankiety przeprowadzanej w firmach. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:17 |