![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dopiero zaczyna zabawę z bazami danych i mam taki problem bo nie wiem jak zaprojektować tabele do strony którą chcę zrobić, a raczej spisu filmów i gier. Strona ta będzie dostępna dla 4 moich znajomych, każdy będzie miał swoje konto i będzie mógł dodawać swoje pozycje np. filmy, gry, itp. Chciałbym też zrobić takie coś że oprócz dodania nazwy filmu/gry była też możliwość dodania linka np. do imdb.com lub gamespot.com Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zrobiłem takie tabele: users.sql
dane.sql
Teraz mam pytanie co do wpisu 'wpos', chcę aby ten wpos wypisywał liczbę ilu użytkowników ma daną pozycje i nie wiem dokładnie jaki typ mu nadać INT czy TEXT, czy zrobić osobą tabele na to? Chciałbym aby na spisie było coś takiego że obok nazwy pozycji wyświetlała się liczba ilu użytkowników posiada daną pozycje a po kliknięciu w tą cyfrę wyświetlały się konkretne osoby. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:44 |