![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czy da sie je pokazać na stronie www? Ale chodzi mi o orginalne znaki a nie te w formie kodowania: & # 177 chce zrobic skrypt gdzie po wklejeniu do textarea polskich znaków chcialbym uzyskac wlasnie te znaczki z kodowania iso-8859-2 Ten post edytował Cysiaczek 7.04.2008, 08:25:10
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki o to mi chodzilo, ale to co robie ciagle nie jest doskonale:/
Moim celem jest zrobienie skryptu, ktory bedzie przekodowywal polskie znaki na znaki z iso-8859-2 - zalezy mi, aby po wklejeniu kudu do pola textarea i przekodowaniu po przycisnieciu przycisku submit otrzymac w tym samym polu tekstowym ten sam kod który wkleilem, ale z przekodowanymi polskimi znakami ą, Ą, ś, Ś, ź, Ź na znaki iso - tylko to ma sie zmieniać.. No i troche chyba przekombinowalem, bo jesli np mam w kodzie jakies skrypty to chyba ze wzgledu na funkcje stripslashes(); (glownym celem wyeliminowac backslashy z apostrofow' i z cudzyslowow") niszczy mi strone.. Poza tym skrypt przekodowuje mi znaki specjalne takie jak np: na ich odpowiedniki juz na stronie.. To sa te rzeczy ktore zauwazylem, moze cos jeszcze sie psuje, jesli ktos wie jak to poprawic to bede wdzieczny.
Ten post edytował Volume 6.04.2008, 21:30:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 05:04 |