![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 29.12.2006 Skąd: Polska, gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisze gre w php i mysql i chcialbym poznac najprostrzy sposob rozwiazania mojego problemu:
otoz chce zeby kazdemu uzytkownikowi co minute dodawala sie jakas wartosc (automatycznie) do danego wiersza w tabeli z danymi (np. drewno +5 co minute) sry za chaotyczne pisanie prosze o szybka odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też borykałem się z podobnymi problemami przy tworzeniu gry i rozwiązałem to tak, że w każym pliku na początku dołączałem plik update.php.
W pliku update znajdowało się zapytanie które z mysql pobierało czas ostatniej aktualizacji (była to osobna tabela z różnymi pierdołami i tam też to się znajdowało) i potem następowało dodawanie surowca tyle ile potrzeba oraz zmiana daty aktualizacji na NOW(). Działało to tak, że gdy nikogo nie było online liczba surowca się nie zmieniała ale gdy ktoś się pojawił było to na bierząco aktualizowane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 10:16 |