![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam może banalne pytanie. Wiem do czego służy ta funkcja, jednak mam wątpliwości w którym miejscu użyć htmlentities? Czy przy wyświetlaniu danych wpisanych przez użytkownika, czy też przed dodaniem ich do bazy danych? Mam włączone magic quotes. Ktoś wpisuje w formularzu tekst, który jest dodawany do bazy. Czy przepuścić go przez htmlentites przed dodaniem do bazy, czy też dopiero po wyciągnięciu z bazy, przed późniejszym wyświetleniem na stronie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega kicok to stray rutyniarz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) , i to co mówi ma sens, ale musisz pamiętać o tym że w każdym pliku php w którym będziesz to wyświetlał musisz użyć tej konwersji, a ja po prostu napewno bym gdzieś o tym zapomniał, co do magic quotes to warto moim zdaniem się nimi nie sugerować, bo kiedyś zmienisz hosting i się okaże że mają wyłączone magic quotes... a od magic quotes się odchodzi o ile mi wiadomo.
pomyśl o czymś jak if(!get_magic_quotes_runtime) addslashes(...) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:02 |