![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio w jednym z topików w "Przedszkolu" pewna osoba prosiła o pomoc przy swoim skrypcie. Ode mnie osobiście uzyskała pomoc w postaci gotowego zapytani do Google. W odpowiedzi usłyszałem, że Cytat Jesli nie znasz odpowiedzi to nie musisz odsylac do google Chciałem poznać Wasze zdanie. Co jest lepsze - pomaganie przez podanie gotowego kodu czy przez zasugerowanie rozwiązania? Ten post edytował Trobin 29.03.2008, 21:14:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może nieco filozoficznie...
po części wszyscy mają rację. prawda, że większość użytkowników forum to osoby słabo zorientowane w programowaniu. prawda, że dawanie gotowców rozleniwia i nie daje żadnej nauki. ale z drugiej strony - wiekszość z tych osób i tak, nie będzie zawodowymi programistami. mają po prostu jakieś zaliczenie w szkole. albo nadgorliwy pracodawca przymusza ich do zrobienia czegoś, o czym maja niewielkie pojęcie, albo buduja własną stronkę, bo mysleli, że to banalnie proste... z kolei ci naprawdę ambitni, do których skierowane są te linki na googlach - oni tego przecież nie potrzebują. poza sporadycznymi przypadkami chwilowych "zaćmień" sami sobie znajdują rozwiazania problemów... ja osobiście mam sporo frajdy pisząc te "gotowce" czy "przykłady". to po prostu rodzaj treningu umysłu. sam muszę nieraz zerknać do manuala czy jakiegoś własnego skryptu, albo poszperać chwile w necie, zanim się wypowiem na forum. więc - co może dziwne - pomagam bardziej chyba sobie niż innym forumowiczom.. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam serdecznie wszystkich... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 12:25 |