![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym prosić o kilka wskazówek dla początkującego w wykonaniu formularz z wykorzystaniem bazy danych. Jest trochę o tym na forum, ale ze względu, że nie mam tylko jednego pytania stworzyłem nowy temat. A więc w czym problem: 1. Chcę wykonać formularz, w którym w polu z rozwijaną listą pozycje będą wczytywane z bazy danych. 2. W bazie danych pozycja oprócz nazwy ma podaną również cenę, jak zrobić, żeby po wyborze z listy rozwijanej jakiejś pozycji wyświetlić jej cenę. 3. Jak z czytać wybrane przez użytkownika pozycje i wydrukować je wraz z cenami. Proszę o pomoc w nakierunkowaniu po krótce tylko jakich użyć metod, z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, powróciłem do mojego małego projektu. Zrobiłem formularz, połączyłem z bazą, zrobiłem listę rozwijaną. Sam formularz oparłem na tabelach. Składa się z 3 kolumn, które wyglądaja tak:
czyli punkt 1 mam - pytanie, czy jest to poprawne rozwiązanie żeby wsadzać php kawałkami w htmla? W tym momencie wchodzi punkt 2 mojego problemu. Przeczesałem forum, ale nie znalazłem sposobu jak z wybranej opcji z listy "plytagl" w 2 kolumnie zczytać z bazy cenę i wypisac ją do 3 kolumny ( nie mówię już o pózniejszym sumowaniu cen wszystkich wybranych opcji z list i wypisaniu ich, gdzieś tam poźniej ;]) Moze trzeba to jakoś inaczej rozwiązać? Proszę pomóżcie bo jestem zbyt zielony, żeby samemu się z tego wygrzebać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:30 |