Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php]po wybraniu danych z drugiego pola wyboru znika to co jest w pierwszym
--jasio--

Goście

w jednej liscie z pola wyboru wybieram jedna wartosc klikam na przycisk pojawia sie 2 pole gdzie wybieram podkategorie, mam to zrobione na 1 formularzu, jak zablokowac wybrane dane z pierwszego pola zeby nie znikały?

-------------------------
dodałem [tag] do tematu ponieważ
padły już odpowiedzi
na przyszłość pamiętaj, że dodawanie
[tag]u należy do Ciebie
~Cienki1980
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
--jasio--

Goście

a mozesz mi porawic ten kod zeby działało??
  1. <?//sprawdzenie czy słowniki są wypełnione wartościami require_once("../../Connections/zlacz.inc"); require_once("../../Connections/polaczenie_baza.inc"); $sql="SELECT * FROM producent "; $wynik=mysql_query($sql,$polacz) or die('nie dziala'); $ilosc=mysql_num_rows($wynik);//2.model telefonu $sql1="SELECT * FROM model_telefonu"; $wynik1=mysql_query($sql1,$polacz) or die ('nie dziala'); $ilosc1=mysql_num_rows($wynik1);if (($ilosc==0)  OR ($ilosc1==0) ) $blad='BRAK ZMIENNYCH SŁOWNIKOWYCH - FUNKCJA DODAJ SPRZĘT MOŻE ŹLE DZIAŁAĆ'; else $blad='';?> 
  2.  
  3.  <?  if (empty ($blad))  { echo'<select name="produ">'; while($kol=mysql_fetch_array($wynik)) { $id=$kol['id_prod']; $nazwa=$kol['nazwa_producenta']; {echo '<option value="" >-------------------------</option>';} echo"<option value=\"$id\">$nazwa</option>"; } echo' </select>'; } else echo $blad; ?>$id_prod=$_POST['produ'];//2.model telefonu $sql1="SELECT * FROM model_telefonu WHERE id_producenta='$id_prod' "; $wynik1=mysql_query($sql1,$polacz) or die ('nie dziala'); echo'<select name="mod">'; while($kol=mysql_fetch_array($wynik1)) { $id_model=$kol['id_model']; $nazwa=$kol['model_tel']; {echo '<option value="" >-------------------------</option>';} echo"<option value=\"$id_model\">$nazwa</option>"; } echo' </select>'; ?> <input name="Submit" type="submit" class="kategorie" value="DALEJ" />
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:08