![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio w jednym z topików w "Przedszkolu" pewna osoba prosiła o pomoc przy swoim skrypcie. Ode mnie osobiście uzyskała pomoc w postaci gotowego zapytani do Google. W odpowiedzi usłyszałem, że Cytat Jesli nie znasz odpowiedzi to nie musisz odsylac do google Chciałem poznać Wasze zdanie. Co jest lepsze - pomaganie przez podanie gotowego kodu czy przez zasugerowanie rozwiązania? Ten post edytował Trobin 29.03.2008, 21:14:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie zawsze wkurzają tacy klienci którzy po podaniu bardzo dobrego rozwiązania nie są wstanie lub nie mają ochoty przerobić go pod swoje potrzeby. Przykładowo jakiś czas temu na innym forum pewien user pytał o komunikacje flasha z php i mysql. Podałem mu metodę którą mógł rozbudować na milion sposobów a ten nic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sleep.gif) choć na początku trzaskał posty jeden po drugim. Nie wiem wydaje mi się że warto poświęcić chwilę na zwykłe dzięki dla kogoś kto wyklepał trochę kodu specjalnie pod post. Ogólnie jestem za gotowcami jeśli mam pod ręką lub kosztuje mnie to kilka minut klepania na klawiaturze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 07:59 |