![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio w jednym z topików w "Przedszkolu" pewna osoba prosiła o pomoc przy swoim skrypcie. Ode mnie osobiście uzyskała pomoc w postaci gotowego zapytani do Google. W odpowiedzi usłyszałem, że Cytat Jesli nie znasz odpowiedzi to nie musisz odsylac do google Chciałem poznać Wasze zdanie. Co jest lepsze - pomaganie przez podanie gotowego kodu czy przez zasugerowanie rozwiązania? Ten post edytował Trobin 29.03.2008, 21:14:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Też uważam, że sugestia, bądź naprowadzenie na rozwiązanie jest lepszym sposobem dzielenia się wiedzą od pisania gotowców. Warto dodać, że ktoś, kto naprowadza wykonuje bardzo często cięższą pracę niż ten, który napisze gotowca. Często bowiem trzeba najpierw problem wyabstrahować.
@maskelyn - jednak chyba trzeba, bo forum to nie jest helpdesk, tylko miejsce, gdzie programistów się wychowuje Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 23:50 |