![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Czy istnieje jakiś w miarę elastyczny i sprawdzony system CMS dla portalu społecznościowego z charakterystycznymi cechami, tj. galerie użytkowników, ocenianie, komentowanie, komunikowanie się użytkowników za pomocą serwisu, zintegrowane forum itd.
Jeśli nie, w takim razie ile taki CMS może mnie kosztować i czy w ogóle istnieje możliwość zamówienia takowego CMS? Ten post edytował Robert7 30.03.2008, 01:15:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę że gotowe CMS typu JOOMLA czy czy TYPO3 są nawet nie takim złym rozwiązaniem jak wydawało mi się na początku, chodź w dalszym ciągu jednak do końca nie przekonują mnie ze względu że przeciętny odbiorca zanudzi się bo strona przypomina wiele innych, bądź co bądź ale serwisy takie jak Fotka.pl czy Nasza-klasa.pl (bo z nich chyba powinniśmy brać przykład) mają raczej nietypowy design... A może to tylko pozory?
I chyba najważniejsze, czy faktycznie te systemy spełnią wymogi na dzisiejszy serwis społecznościowy. Oto lista możliwości którą znalazłem w sieci i lekko poprawiłem. Rozumie że to nie takie proste, jednak dzisiejszy serwis raczej powinien to mieć Serwisy: - Serwis z wiadomościami, podzielony na różne kategorie. Możliwość łączenia newsów z profilami. - Serwis generujący zawartość na podstawie informacji podanych w profilach. - Sondy, które będzie można umieszczać na dowolnej podstronie w serwisach. - Katalog z możliwością przeglądania i sortowania profilów wg wszelkich parametrów i wartości - Zaawansowana wyszukiwarka - Newsletter - Użytkownicy online - Zintegrowane forum - Galerie zdjęć Panel administracyjny: - Edycja wszelkich treści umieszczonych w portalu - Edycja kont użytkowników - Grupowanie użytkowników w grupy o ściśle określonych uprawnieniach (redaktorzy, moderatorzy) - Możliwość określania szczegółowych uprawnień zarówno grup jak i pojedyńczych użytkowników - Zarządzanie reklamami - Zarządzanie sondami - Banicja, blokada komentowania/pisania postów - Podczas dodawania treści – podgląd - Edycja formularzy w profilach Rozbudowany profil użytkownika: - Galerie użytkowników - Moduł prywatnych wiadomości - Personalizacja strony głównej - Statystyki wszelkiej aktywności na portalu - Blogi - Ulubione (osoby, wydarzenia, firmy, itp.) - Znajomi (dodatkowo możliwość grupowania w zakładki, np. „Przyjaciele”, „Klasa” itd.) - Komentarze i ocenianie galerii innych użytkowników. Jakieś sugestie dotyczące wymagań? Zapraszam do dalszej dyskusji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:38 |