![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam wątpliwość Wiem, ponieważ sam się o tym przekonałem, że można napisać dość zaawansowany skrypt bez użycia żadnej funkcji (własnej). Czy używanie funkcji przyśpiesza działanie skryptów ? Pozdr Oldo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niestety - gdyby tak było, nikt nie marnowałby czasu na wymyslanie funkcji, a potem całej zabawy z projektowaniem obiektowym. A jednak była potrzeba, by to zrobić, i większość programistó w dzisiejszycz czasach własnie tak pracuje (również piszących w php).
Czyli chodzi o trendy :-) Jednak mnie nie przekonałeś, ponieważ cały czas uważam, że jest to kwestia dobrej organizacji i utrzymania porządku w kodzie. Każdy pisze jak uważa i o ile jego skrypty działają i są czytelne (łatwe do modyfikacji) to uważam, że jego metoda jest dobra. http://gadulec.pl W tym nie jest użyta ani jedna funkcja a wszystkie skrypty były przerabiane wiele razy. Nie jestem przeciwnikiem pisania funkcji ale chciałbym znaleźć sensowny powód, dla którego miałbym zacząć z nich korzystać (przyjęte zasady nie wystarczą) - poruszyłem ten temat ponieważ zauważyłem, że wiele osób pisze funkcje dla banalnie prostych operacji. Pozdr. Oldo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:54 |