![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Właśnie sobie uświadomiłem że dopiero raczkuję w programowaniu obiektowym, bo nie wiem nawet czy to jest możliwe: mam zamiar odnieść się do $zmienna znajdującej się w $obiekta w innym utworzonym przez niego obiekcie.
Czy to jest w ogóle możliwe? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/wstydnis.gif) Pozdrawiam Ten post edytował l0ud 29.03.2008, 21:28:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że masz na myśli coś takiego?
Zaczynam się zastanawiać, czy jest to dobre rozwiązanie przy większej aplikacji. Przykład powyżej był uproszczony: w rzeczywistości mam obiekt inicjujący, który wczytuje inne, tworzy i dodaje do swoich zmiennych (uciekło mi właściwe słowo). Te wczytane obiekty powinny móc się do siebie odnosić i dotychczas myślałem że będzie to możliwe bez problemów przez obiekt rodzica (inicjujący). Teraz się zastanawiam, czy przekazując za każdym razem jego instancję nie dochodzę do jakiegoś antywzorca? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że masz na myśli coś takiego?
Zaczynam się zastanawiać, czy jest to dobre rozwiązanie przy większej aplikacji. Przykład powyżej był uproszczony: w rzeczywistości mam obiekt inicjujący, który wczytuje inne, tworzy i dodaje do swoich zmiennych (uciekło mi właściwe słowo). Te wczytane obiekty powinny móc się do siebie odnosić i dotychczas myślałem że będzie to możliwe bez problemów przez obiekt rodzica (inicjujący). Teraz się zastanawiam, czy przekazując za każdym razem jego instancję nie dochodzę do jakiegoś antywzorca? nie... Ten post edytował pyro 29.03.2008, 22:09:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:58 |