![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam wątpliwość Wiem, ponieważ sam się o tym przekonałem, że można napisać dość zaawansowany skrypt bez użycia żadnej funkcji (własnej). Czy używanie funkcji przyśpiesza działanie skryptów ? Pozdr Oldo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
niestety - gdyby tak było, nikt nie marnowałby czasu na wymyslanie funkcji, a potem całej zabawy z projektowaniem obiektowym. A jednak była potrzeba, by to zrobić, i większość programistó w dzisiejszycz czasach własnie tak pracuje (również piszących w php).
Prawda jest niestety również taka, że nie sposób stworzyć większego kodu, nie dzieląc go najpier na funkcje potem również na klasy, któy by zapewniał minimum stabilności i bezpieczeństwa po którejś z rzędu przeróbce i poprawce. Chyba że ktoś ma głowę omnibsa, ale ... i taki pewnie małby problem, (nie mówiąc już o ilości zmarnowanego czasu). Dlatego jestem przekoanany, że nnacznie lepiej jest poświęcić minimalną ilość czasu na naukę pisania w oparciu o funkcje, tak samo jak juz może nieco więcej czasu, któy jest potrzebny na opanowanie programowania obiektowego, ale to i tak bedzie drobnostka w porównianiu z czasem który będzie potrzebny na przerabianie swojego, już pewnie całkiem rozbudowanego projektu, a niewątpliwie kiedyś nadejdzie taka konieczność. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:01 |