![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tworzę właśnie stronę i z pewnych przyczyn musi być on na serwerze www.home.pl . Co gorsza jednak jest ona w wersji "Business Email" a więc nie mam dostępu do baz danych. Z drugiej strony wykupywanie hostingu starter (po to, żeby dostać bazę danych, która mi potrzebna) i płacenie za to 300zł rocznie to lekki bezsens. Kompletny idiotyzm oferty home.pl - brak wariantu minimum. Dzwoniłem nawet z pytaniem czy za dopłatą nie mógłbym dostać jednej nieszczęsnej bazy danych. Na co mi odpowiedzieli, że nie ma takiej możliwości, w co mi się wierzyć nie chce bo co za problem stworzyć bazę danych i dać mi do niej dostęp. Ale przechodząc do konkretów. Postanowiłem się połączyć z bazą danych, którą mam na innym serwerze (wiem, wiem rozwiązanie mało optymalne ale potrzebne mi te bazy danych. Od razu pytanie jak bardzo spadnie mi wydajność przy takim łączeniu?) I tu pojawił się problem. Oczywiście na serwerze na którym mam bazę danych dodałem ip tej strony. I tą metodą połączyłem się(mysql_connect) z jeszcze innego serwisu, który mam bezproblemowo. Natomiast z serwisu, w którym potrzebuje tych baz dostałem komunikat: Cytat Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'user'@'localhost' (using password: YES) in /test2.php on line 3 Podejrzewam więc, że problem jest w konfiguracji php (brak pozwolenia na łączenie ze zdalną bazą danych) Czy możliwe, że to przez allow_url_fopen off (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Jeśli nie to, to przez co może to byc?? No i pytanie dodatkowe, jest sens się w to bawić czy instalować SQLlite ? Tyle, że tym się nigdy nie bawiłem. Chociaż faktycznie zapotrzebowanie na bazy niewielkie więc może i czas zacząć... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego Scrooge ... wybacz, ale głupoty straszne wypisujesz ... twoim problemem nie jest brak dostępu do zewnętrznego serwera bazy danych ... twoim problemem jest brak hostingu z lokalnym dostępem do bazy danych. nawet jak odpalisz tą hybrydę, to wydajnośś tego rozwiązania będzie bardzo niska. wciskasz tutaj kit, że wredny szef każe ci robić projekt do którego jest potrzebna baza danych, a jednocześnie nie zapewnia ci dostępu do hostingu z odpowiednimi parametrami. w dodatku psioczysz na home.pl, że ci nie chcą spełniać indywidualnych życzeń. nic ci nie pasuje. 300 zł na rok to za dużo - chcesz płacić mniej. ok. ale nie zgadzasz się na zmianę hostingu... a co to ma do rzeczy, że jakiś wyimaginowany poprzednik zaczął projekt w home.pl? przerejetrowanie domeny i przeniesienie projektu trwa max 2-3 dni i nic nie kosztuje. ale nie - ty po prostu musisz mieć full konto w home.pl i już. i za nic broń boże nie płacić. bo tak kazał twój szef.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:55 |