![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapraszam do oceny strony
Konkurs Fotograficzny organizowany przezemnie, i paru kolegow.... powiedzmy oficjalnie - przez II Liceum Ogólnokształcące im. jana Hetmana Tarnowskiego. Ja pisalem kod, kumpel robil layout: http://www.foto.ii-lo.tarnow.pl/ Co mogloby byc lepiej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Layout oceniam 7/10 - czyli dobrze.
Kod 5/10 - a mogło być o wiele lepiej gdyby nie: 1. Brak struktury nagłówków hx, gdzieś na głównej widziałem h4, a gdzie poprzednicy h1, h2, h3? 2. Menu - coś takiego robi się na listach ul li. 3. Górne menu (statystyki, zaloguj...) nie pasuje do reszty strony. 4. Formularze nie mają label, mało tego - submitów trzeba szukać i domyślać się, że to chyba to kółeczko. 5. Przy linkach w galeri - do przodu, do tyłu - brak title. 6. Takie istotne elementy jak nagłówek na głównej Wskazówki... jest całkowicie niewidoczny dla Google a rozwiązanie jest proste, napis do obrazka a obrazek z atrybutem alt do znacznika np h2. 7. Nawigacja w galerii przy wyborze kategorii to już zupełne nieporozumienie, nie stosuje się pustych linków. Wiem, że na stronę galerii foto nie będzie wchodziła osoba niewidząca, ale jak się tak nauczysz pisać strony to w przyszłości Twój niewidomy czytelnik w pewnym momencie będzie zdezorientowany, jak jego czytnik ekranowy nie znajdzie np atrybutu alt w nawigacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:09 |