![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Szukałem podobnego tematu na forach lecz nie znalazłem... :/
Nie wiem jak rozwiązać następujący problem: Na pierwszej stronie mam formularz z radioboxami typu POST. Gdy wybieram daną opcję i klikam buttonika "Dalej" , przenosi mnie na drugą stronę wraz z odpowiednią zmienną, gdzie wybierany jest rekord w tabeli MySQL i dodawana jest do wartości tego rekordu wartość zmiennej , wybranej na poprzedniej stronie. No i na tej drugiej stronie mam jeszcze link "Powrót" - wraca na pierwszą stronę. Klikam na niego i jestem na pierwszej stronie. Tu się zaczyna problem - jak klikam w przeglądarce "Wstecz", przechodzi mi na tą drugą stronę i okazuje się że ponownie dodaje mi tą wartość do tabelii. Jak mogę to ominąć, aby po wciśnięciu "Wstecz" nie była dodawana poraz kolejny ta wartość? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AD: PINIEK
tak wiem że nic nie może być wysłane ale tak jak pisałem wcześniej, wszystkie podstrony zanim zostaną otwarte przechodzą przez indeks dlatego podałem taki przykład header('Location: index.php?go=skladak'); Natomiast na początku pliku indeks.php wiadomo mam kod rozpoczynający sesje który też musi być na początku. AD: WIZU owszem uzywam sesji jednak mój problem polega na tym że po kliknięciu przyciusku WSTECZ przeglądarki, przykładowa myszka dodaje mi siępo raz drugi do tablicy sesji ... z niej dopiero po zatwierdzeniu zakupu przez uzytkownika wszystkie produkty będą wedrowały do bazy danych. Wzystko działa następująco: uzytkownik konfiguruje swoj komputer skladając go z poszczególnych elementów. Po złozeniu elementy te wszystkie zapisane są to tablicy $_SESSION['koszyk']. Następnie po wciśnieciu buttona "dodaj do koszyka" wszystki elementy wyswietlane są w ładnej tabeli w pliku koszyk.php. I teraz będąc w tym oto koszyku gdy nacisnę przycisk przeglądarki "WSTECZ" do tablicy $_SESSION dodaje mi się dodatowo ostatni wybrany przez uzytkownika element komputera. Uzywając polecenia header('Location: index.php?go=skladak'); wyskakuje wspomniany przezemnie błąd:( a tak jak wspomniałem wszystko przechodzi przez index.php a tam mam rózne elementy wysyłane w nagłówku.. Poradzcie coś prosze... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:19 |