Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> System "mikroplatnosci" SMS
TiT

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiatm

Dostałem propozycje zrobienia sklepu "Sklep ma miec zaimplementowany system mikroplatnosci SMS." (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Nie wiem co to za grzyb?

Czy ktoś wie o co chodzi?

Przypuszczam, ze chodzi o to aby ktos mogl wysłac SMSka zapłacić za niego powiedzmy 10 zł i wtedy coś zamówić. Ale to chyba trzeba by było załatwiać u operatora?

Jeżeli ktoś mógł by mi pomóc to bym był wdzięczny.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kurtz

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hej
Cytat
No tak tylko ze mi chodzi o te uslugi co strony internetowe oferuja, oni sami daja mi swoj numer tylko inna tresc smsa trzeba wpisac wiec za numer nie trzeba placic.
Przykladem takiej jest np. Wapacz. Samych firm operujacych uslugi zwiazane z premium smsami jest kilkanascie (a moze i wiecej ;).
Cytat
Poza tym te "darmowe" uslugi chyba maja cennik, albo chociarz zebym mogl sie mniejwiecej zoorientowac ile mozna na tym zarobic.
Przykladowe rozlozenie kosztow: 30-50% zachowuje operator, od 30% firma ktora zajmuje sie obsluga, reszta - teoretyczny zysk ;). Przy wykupieniu kodu na numer 79xx uzytkownik ponosi koszt 9 zlotych, mozna wiec liczyc na zysk rzedu 2-4 zl za SMS.
Cytat
Patrzac na cennik Allpay.pl, ktory znalazlem przypadkiem: 3,84 zł za smsa 9 zl to naprawde troche duzo, ktora usluga daje najwiecej kasy za smsa?
Wszystko zalezy jak dogadasz sie z firma udostepniajaca usluge oraz jaki ruch im zagwarantujesz - im wiekszy ruch tym nizsza marza per sms.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 16:59