![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam tak jak kiedys napisalem chce sie nauczyc OOP i robie sa prosta ksiege
OTO KOD:
NIe chce zebys ktos z was analizowal kod linijka po linicje po kod dziala lecz tak patrzac na oko czy kod jest zgdony z OOP czyli czy nie jest to tak jak wy to nazywacie pseudo OOP jesli tak to bylbym wdzeczny jak ktos by pokazal jak by to mialo wygladac w czystym OOP nie zeby mi pisal na nowo kod ale zeby pokazal np jak powinna wygldac funkcja add_reply() albo ktora z nich Oprocz tego mam jeszcze kilka pytan bylbym wdzieczny jak by ktos na nie odpowiedzial nie musi odpowiadac na wszystkie 1.DO czego sluzy klasa interface??BO nie zrozumialem 2.Do czego sluzy abstract?? 3.Do czego sluzy static?? I potem mam jeszcze jedno pytanie czytalem kurs na temat OOP Czyli w OOP do obiektow mozna sie odwolywac za pomoca pol i metod jednak gdy zmienne klasowe sa publiczne gdy sa typu private albo protected to tylko za pomoca metod dobrze mowie?? Jednak chcialbym sie zapytac czy ktos z was bedzie tak mily i by mi pokazal roznice pomiedzy odwolywaniem sie do obiektow za pomoca pol i metod ![]() Ten post edytował marcio 8.03.2008, 20:00:57 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
![]()
Masz duże braki w znajomości API języka. Nie myśl, że się czepiam Ciebie ciągle i coś wypominam bez powodu. Powód mam - nie napiszesz nic obiektowo, jeśli nie będziesz rozumiał tego, co robisz. Teraz na wszelkie tłumaczenie zawiłości oop jest moim zdaniem za wcześnie. Obiektowość jest niezależna od języka. Tak samo się projektuje klasy i obiekty w Javie i Rubym, .NET i C++ itd. To, że masz 20 książek o programowaniu, to niewiele znaczy - Ja mam 5. Nie masz wśród nich książki o programowanie obiektowym. Tak zupełnie, ale naprawdę zupełnie poważne i życzliwie radzę Ci - teoria to podstawa - opanuj ją. ~zlw powiedział dokładnie to samo, co ja w poprzednich postach - małe klasy o ograniczonej funkcjonalności. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 03:53 |