![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tamat ma taki sobie tytuł, ale nic innego nie wymyśliłem. Chodzi mi o zawartośc pewnych divów na stronie innej niż moja(zdalnej). Na tej stronie mamy kilka divów o określonym id. Ja chciałbym poprzez PHP wejśc na tą stronę bez żadnego logowania(nie jest wymagane) i pobrac zawarto
c divów o tym określonym ID. Jakie funkcje użyc i jak ustalic ID divów? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy któś mógłby mi konkretniej opowiedziec o wyrażeniach regularnych w stosunku do divów w divach? Przykładowy div z tej strony:
Kod <div class="PlayerClanInfoDetails"> <table cellpadding="3" cellspacing="3" bgcolor="black" width="100%"> <tr> <td class="PlayerStatistics"> Level: <div class="PlayerLevel"> <div style='width:24px;height:15px;background-image: url(/images/expbar.gif);color:White;text-align:center;'> 24 </div> </div> Ratio: <div style='width:0px;height:15px;background-image: url(/images/expbar.gif);color:White;text-align:center;margin-left: 20px;'> 1.4 </div> Rank: <div class='PlayerRank'> 8696 th </div> Kills: <div class='PlayerKills'> 11738 </div> Deaths: <div class='PlayerDeaths'> 8362 </div> Experience: <div class='PlayerDeaths'> 350003 </div> </td> </tr> </table> </div> Potrzebne są mi tylko cyferki. Do tego jak przypisac wartości divów do oddzielnych zmiennych? Explode, list czy może coś innego? |
|
|
--wik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Potrzebne są mi tylko cyferki. Do tego jak przypisac wartości divów do oddzielnych zmiennych? Explode, list czy może coś innego? '/<div class=["\'](PlayerRank|PlayerKills|PlayerDeaths|PlayerDeaths)["\']>([\d\D]*)<\/div>/iU' <div class= pasuje do początek diva ["\'] cudzysłów lub apostrof (PlayerRank|PlayerKills|PlayerDeaths|PlayerDeaths) dopasowuje PlayerRank lub PlayerKills itd., ciąg znaków między nawiasami trafi do tablicy ["\'] j/w >([\d\D]*)<\/div> pasuje do zero lub więcej, wszystkich znaków, łącznie z znakiem nowej linii, które znajdują się między > a </div> Kod <?php
$adres = "./doc.txt"; $strona = file_get_contents($adres); preg_match_all('/<div class=["\'](PlayerRank|PlayerKills|PlayerDeaths|PlayerDeaths)["\']>([\d\D]*)<\/div>/iU', $strona, $wynik); print_r($wynik); echo $wynik[1][1] . "=" . $wynik[2][1] . "\n"; echo $wynik[1][2] . "=" . $wynik[2][2] . "\n"; echo "itd."; ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:05 |