![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy idzie pobierając dane z tabeli o wartosci TIME porownac z aktualnym czasem i powidzmy kiedy zbliza sie data jej uplyniecia pogrubia oraz wyswietla, formatuje ten tekst z tabeli(chodzi o ta date) na kolor czerwony wywalając stosowny komunikat??
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@walldeck, zauważyłem błąd w zapytaniu (też go wcześniej nie znalazłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif) ) - data_wysylki nie powinna się znaleźć w apostrofach, bo nie będzie wtedy traktowana, jako kolumna. Nie wiem w jakim formacie masz datę w swojej tabeli (chodzi mi o to, czy pole data_wysylki jest typu varchar lub date). Jeżeli chcesz, żeby like zadziałał w tym zapytaniu format zmiennej $today musi wyglądać tak: 'Y-m-d' (przy założeniu, że Twoje pole data_wysylki jest typu date; w takim formacie występuje data w tabelach baz MySQL).
Co do $result, wszystko jest w porządku, z tym że rezultat musisz jeszcze potraktować np. mysql_fetch_array(). Jeśli masz wątpliwości, czy rezultat jest poprawnym zasobem bazodanowym, sprawdzaj to używając funkcji: is_resource(). Jako parametr podajesz w tym wypadku $result. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 01:51 |