![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam plan zajec i chce zrobic zeby dany dzien tygodnia i aktualne zajecia byly podswietlane na inny kolor. mam taki kod :
Wiem ze problem lezy w wywolaniu drugiej funkcji. Nigdy nie robilem funkcji ktora wywoluje inna wiec nie wiem jak mam to zrobic. PRosze o pomoc Ten post edytował kwiaciarnia 4.03.2008, 20:53:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugerowałbym zrobić tak:
1) w funkcji podswietlenie_czasowe dodajesz kolejny argument np. $dzien_tyg 2) wewnątrz tej funkcji zmieniasz ifa na Kod if (( $godzina_od[1] <= $aktualny ) && ( $aktualny <= $godzina_do[1] )) { if($dzien_tyg == date("w", mktime(0,0,0,6,10,2006))){ $klasa = '"td_aktualne_zajecia"'; return $klasa; } } 3) w kodzie (w tabelce) tam gdzie masz odwołanie do funkcji musisz dopisać, że ma kolejny argument czyli będzie to wyglądać tak: Kod echo podswietlenie_czasowe($aktualny,TUTAJ NUMER DNIA); TUTAJ NUMER DNIA - numer zgodny z rozpiską od "0" (Niedziela) do "6" (Sobota) Powinno działać, ale pora nie sprzyja logicznemu myśleniu, więc jak coś to pisz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:22 |