![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy naprawdę jest tak, że na rynku są tylko CMS-y Open-Source, później długo nic, a następnie systemy za których wdrożenie trzeba płacić sześciocyfrowe kwoty?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie. To nie jest coś, co może napisać jedna osoba w 2 tygodnie. Właśnie dlatego nie chcę, by ktoś to pisał. Po taki CMS to musisz iść do krawca, który Cię zmierzy, zbada Twój gust i dopiero uszyje aplikację, która będzie dobrze leżała. Właśnie nie! System CMS/CMF z prawdziwego zdarzenia powinien pozwalać na niemal dowolne dostosowanie do potrzeb klienta. Wynika to wprost z samej filozofii tego typu rozwiązań Za wszystko co dobre trzeba płacić. Ale litości... Kwoty > 10000 PLN za LICENCJĘ to dla mnie "małe" przegięcie.
Ten post edytował satorian 2.03.2008, 13:21:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie dlatego nie chcę, by ktoś to pisał. A co? Ma wyczarować? Nawet jelsi nie napisze CI tego na zawołanie to kiedyś i tak musiał czas poświęcić żeby to napisać.Właśnie nie! System CMS/CMF z prawdziwego zdarzenia powinien pozwalać na niemal dowolne dostosowanie do potrzeb klienta. Wynika to wprost z samej filozofii tego typu rozwiązań Większość systemów jest jednak ograniczana do pewnych wymagań, bo napisanie idealnej aplikacji tak elastycznej ze można zrobić z nią co tylko się chce i jak sie chce jest bardzo trudne i bardzo rzadko tak naprawdę oczekiwane.Ale litości... Kwoty > 10000 PLN za LICENCJĘ to dla mnie "małe" przegięcie. A tu mamy przykład ze nie masz zielonego, najmniejszego pojęcia ile pracy trzeba w to włożyć. Z takim podejściem to w ogóle możesz odpuścić bo po prostu obrażasz ludzi, którzy są specjalistami, umniejszając wartość ich pracy.Przykład: 25 PLN (godzina pracy programisty) * 8 (dniówka) * 48 (umowne dwa miesiące pracy) = 9 600 PLN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 02:12 |