![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Problem jest taki mam nastepujacy kod (show3.php)
stronka ma pokazywac ogloszenia z wybranej kategorii formularz wyboru na gorze kategoria sprzedam samochod ma np id = 1 wiec show3.php?rodzaj_id=1 powinno pokazywac ogloszenia z tej wlasnie kategorii i analogicznie pozostale 4 kategorie wszystko dziala "niby" poprawnie ale wywala blad "Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/login/ftp/show3.php on line 88" wiersz 88 to "if(mysql_num_rows($result) == 0)" blad ten pokazuje sie jesli ktoras z kategorii wybiore pierwszy raz np wchodze na strone i wybieram sprzedam samochod, klikam wybierz i wywala ten blad, klikam drugi raz ta sama kategorie i Wybierz i pokazuje ok, jesli pozniej wybiore inna znowu jest ten blad, a po ponownym jej wybraniu pokazuje tak jak powinno byc zauwazylem tez, ze jesli wybiore np kategorie 4 czyli Kupie czesci i klikne Wybierz pokaze sie blad a w pasku adresu jest show3.php?ogl=1 (zamiast 4) i teraz jesli wybiore ponownie kategorie 4 to w pasku adresu pokazuje sie show3.php?ogl=4 i prawidlowe ogloszenia natomiast jesli wybiore kategorie nr 2 to wywala blad i w pasku adresu pokazuje sie nadal ?id=4 (czyli tak jakby dzialalo z opoznieniem o jeden "cykl" czy jak to tam nazwac pewnie gdzies jest skopana kolejnos ale jako baardzo pocatkujacy tego nie widze ponadto jesli otworze nowe okno przegladarki i wpisze w pasek adresu np www.adresstrony.pl/show3.php?ogl=3 to tez wywala mi blad na innej stronie ten sam skrypt zachowuje sie ciut inaczej po wyborze show3.php?ogl=2 czy tez innej kategorii, tez wywala blad ALE - po wybraniu w formularzu kategorie wyswietla bezblednie juz za pierwszym razem(czyli tak jak powinno byc -ale jednoczesnie w pasku adresu pokazuje show3.php?ogl= czyli bez zadnej kategorii (choc wlasnie ja przegladamy to nie mozna do niej sie dostac z paska adresu :/ nic z tego nie rozumiem sorry, ze tak przydlugo ale chcialem dokladnie i w miare czytelnie to wszystko opisac zeby bylo latwiej zdiagnozowac (choc i tak pewnie bedzie ciezko zrozumiec po takim zagmatwaniu sprawy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ) Ten post edytował wupasek 1.03.2008, 18:56:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli wedlug ciebie powinienem po prostu inaczej poustawiac { } ?
o ile dobrze zrozumialem podpowiedz ale czemu raz mialby nie zaskakiwac a raz nie? sprawdzilem i chyba masz racje ale tylko czesciowo po usunieciu "}" z linii 50 i wstawieniu go w jedyne wg mnie mozliwe miejsce czyli na sam koniec do linii 118 blad sie nie pojawia, natomiast nadal wybor "zaskakuje" dopiero za drugim razem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) moze mam cos nie tak z GET i POST ? tylko co, gdzie, jak? i czemu nie "pobiera" odpowiednio kategorii po wpisaniu do paska adresu? Ten post edytował wupasek 1.03.2008, 20:31:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:37 |