![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
potrzebowałbym jakiejs sugestii jak sparsować dowolne (no może nie do końca dowolne bo selecta) zapytanie do mysqla tak zeby móc do niego dolozyc jakis warunek dodatkowy. Powiedzmy ze mam takie zapytania
i do wszystkich chcialbym dolozyc warunek field3='value3' zeby bylo
mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Szukasz" /\\swhere\\s/i przy pomocy preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
- Jeśli znalazłeś, to dodajesz zaraz za nim: " ( field3 = 'value3' ) AND " 2. Jeśli nie znalazłeś, to szukasz pierwszego wystąpienia tego wzorca: /\\s(group|order|limit)\\s/i. Wstaw sobie tutaj wszystkie słowa kluczowe jakie mogą wystąpić PO WHERE. Listę oraz KOLEJNOŚĆ (ważne!) znajdziesz w manualu na mysql.com - Jeśli znalazłeś, to dodajesz zaraz przed tym: " WHERE ( field3 = 'value3' ) " 3. Jeśli nie znalazłeś, to dodajesz na końcu zapytania: " WHERE ( field3 = 'value3' )" Żeby rozwiązanie było w pełni profesjonalne, to trzeba by jeszcze odsiać wystąpienia WHERE, GROUP, ORDER,... w podzapytaniach, komentarzach, apostrofach, odwróconych apostrofach i byćmoże cudzysłowu. Jednak myślę, że na twoje potrzeby wystarczy to co jest powyżej ;] Ten post edytował Kicok 29.02.2008, 00:19:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:08 |