![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy dodawaniu zdjęcia mam taki błąd:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 5200 bytes) in D:\users\trudny\motocykl\o_czesci.php on line 136 Zwiększyłem ini_set() limit pamięci na około 50MB. Na lokalnym tego nie mam. Kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomo, że skrypt nie wyrabia się, bo za dużo jest tych funkcji tworzących i modyfikujących zdjęcia.
Ja bym zrobił tak: - wgrywam oryginalne zdjęcie - przy wyświetlaniu za pomocą odpowiedniej klasy tworzę na podstawie dostarczonego linku do zdjęcia miniaturkę (o szerokości lub wysokości podanej jako następny parametr, w zależności jak sobie zrobisz klasę. Trzeba pamiętać, że klasa powinna tworzyć proporcjonalne rozmiary miniaturki). Co prawda jest utrata na jakości zdjęcia (niewielka), ale nie jest ona tak zła jak problem z pojemnością pamięci. Myślę, że od tej strony powinieneś podejść do tego. Ten post edytował vtuner 28.02.2008, 20:42:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:13 |