![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie jakis kod
I teraz pytanie. Jak zrobic, aby $c przeniesc poza pole zwiazane z while. Bo mam skrypt ktory pobiera dane z bazy mysql. i pozniej chce skorzystac z tej zmiennej w zapytaniu, ktore nie znajduje sie w polu while, problem polega na tym ze ta zmienna nie jest widziana. Dla sprawdzenia poprawnosci zapytania zrobilem maly test. $c wstawilem po instrukcji while i wszystko jest ok. Teraz musze tylko rozwiazac problem jak przeniesc ta zmienna poza instrukcje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- nie przekazałeś zmiennej $_POST['tyt'], była tylko przy pierwszej okazji, a w skrypcie jest jeszcze coś takiego jak potwierdzenie chęci usunięcia pliku - wtedy zmiennej już przez formularz nie przekazano
- złe odnoszenie się do zmiennej id, w elementach tablic o nazwie tekstowej używamy apostrofów/cudzysłowów. - chyba [nie jestem pewien - tak czy siak moja propozycja jest lepsza] złe przekazywanie zmiennych do zapytania. W przypadku tablic lepiej nie odnosić się do nich w cudzysłowach, tylko oddzielić od stringu. Backslashe to znaki ucieczki, w tym przypadku zapewniają, że interpreter php nie będzie się interesował w przetwarzaniu kodu znakiem po nim, i po prostu 'pozwoli' na apostrofy w zapytaniu mysql. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 20:35 |