![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem widoczny w temacie.
Otóż zrobiłem wszystko według instrukcji jaką przeczytałem w książce i mi niedziałało nastepnego dnia zadziałało no ale kolejnego znowu przestało działac do teraz no i niewiem czemu :/ -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok mam podobny problem - chcę aby skrypt który piszę używał mysqli i raczej nie widzi mi sie wizja użycia zwykłego mysql....
a teraz do sedna - zainstalowałem na serwerze (os - windows - nowiutki dopiero co po instalce) apache 2.2, php 5.2.5 (najnowsza stabilna), mysql 5.1.23(tez najnowsza stabilna) struktura katalogów: c:\serwers\mysql1 - z mysql c:\apache1\ - z apache c:\apache1\php5 - z php5 w php.ini: ... extension_dir ="C:\serwers\apache1\php5\ext" ... [PHP_BZ2] extension=php_bz2.dll [PHP_CURL] extension=php_curl.dll [PHP_GD2] extension=php_gd2.dll [PHP_MYSQLI] extension=php_mysqli.dll [PHP_OPENSSL] extension=php_openssl.dll [PHP_SMTP] extension=php_smtp.dll wszystkie pliki znajdują sie w /ext - nazwy sprawdzałem 2 razy są ok. apache dziala, php dziala, mysql dziala.... z dodawanych extension dzialają wszystkie pomijając mysql i mysqli :/ - sugeruje sie wynikiem z phpinfo(); plik libmySQL.dll skopiowałem i do c:/windows/ i do C:\serwers\apache1\php5 - restart apache i dalej lipa :/ zainstalowałem nawet webserw - tam domyślnie jest mysqli - i to samo :/ (instalacja według domyślnych ustawien webser'a) ma ktoś pomysł co może być grane? //edit: sorki okazalo sie ze w webserw domyslnie mysqli jest wylaczone - wlaczylem dziala ale na serwerze przezemnie poskladanym nie dziala :/ Ten post edytował emilgubala 27.02.2008, 02:37:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 03:49 |