![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, kolejny odcinek z serii "doktorowe problemy" ...
Tym razem zapewne banal, szczerze mowiac nie mam najzwyczajniej czasu, poszukac (siedze obecnie w pracy ...) taki temat: mam baze danych, z kilkunastoma tysiacami rekordow, i teraz tak: 1 kolumna zawiera rekordy ktore dla iolustam dziesiatek wierszy jest taka sama. powiedzmy ze struktura bazy wyglada tak:
i teraz jak zrobic, zeby combobox, nie listowal wszystkiego z kolumny aa tak jak leci tylko pojednej pozycji czyli np tak: <option> 1 <option> 2 (...) ![]() Z gory dzieki za odpowiedzi i za ewentualna wyrozumialosc : P -------------------- woop woop.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu zeby:
+ nie listowalo wszystkiego z kolumny "aa" tylko zeby te wpisy ktore sie powtarzaja - nie wiem jak to teraz robic - byly listowane jako jede niepowtarzajacy sie ... pseudo doktorowy kod: if #aa == #aa then # aa = 1x #aa ![]() hmm jasniej .... nie wiem jak to inaczej opisac : P mam duuuza baze z duuuza iloscia rekordow. iles tam wierszy sie powtarza z jedna kolumna. chce wrzucic to do select boxa (taka filtracja ...) ktory to nie bedzie powtarzal wszystkich wpisow tylko, bral jeden z danego powtarzajacego sie wpisu czyli tak: baza: ahmed | kowalski ahmed | sdf ahmed | d dg ahmed | fhdh ahmed | sdt ahmed | bngfn ahmed | kowalski laden | sdf laden | d dg laden | fhdh laden | sdt laden | bngfn i zeby jak to listuje, to nie bylo tak: <option>ahmed <option>ahmed <option>ahmed <option>ahmed <option>ahmed <option>ahmed <option>ahmed <option>laden <option>laden <option>laden <option>laden <option>laden tylko tak: <option>ahmed <option>laden i koniec ... -------------------- woop woop.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:13 |