![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę sobie poradzić, jestem początkujący (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Mam katalog upload z plikami.. tak sobie wyświetlam te pliki w postaci linków: ---------------------------------------- --------- <?php function KATALOG($sciezka) { $nd =opendir($sciezka); $i=1; while($file=readdir($nd)) { $p[$i]=$file; if ($i>2) echo ('<br><li><a href="'.$sciezka.'/'.$p[$i].'" class="zwykly3" >'.$p[$i].'</a>'); $i++; } } echo KATALOG('upload'); ?> ------------------------------------ Próbuje, ale nie potrafię tak zmodyfikować powyższego kodu, aby za linkiem każdego pliku było magiczne "USUŃ" dzieki któremu wybrany pliczek mógłby zostać usunięty z katalogu.. Byłbym wdzięczny za pomoc, pozdrawiam!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiem szczerze.. nie ogarniam..
plik wysyłajacy formularz jest na jednej z podstron, kod formularza jest wklejony w stronę. Przykladowo dla takiego formularza.. Kod <table border="1" align="center"> <tr> <td> <BR><B>nowy wpis</b><BR> <form action="" method="POST"> <b>Temat:</b> <textarea name="autor" rows="1" cols="46"></textarea> <b>Ogłoszenie:</b> <textarea name="tresc" rows="4" cols="46">'.$tresc.'</textarea> <b>Autor:</b> <textarea name="wykonawca" rows="1" cols="30">'.$wykonawca.'</textarea> </br><input type="submit" value="PUBLIKUJ" /></form> </td> </tr></table> Na tej samej stronie dalej jest PHP obługujące to, zapisujące wszystko w pliku.txt. Calkowicie na innej stronie jest skrypt czytający dane z pliku i wyświetlający je. A jeszcze na calkiem innej jest skrypt w javascript których ma pobrać też z tego pliku jedną zmienią i jej użyć.. Więc mam coś zmieniać też w tym formularzu?? Nie można zrobić tego jakoś na stronie która juz zajmuje się samym javascript, tam umieścić kilka linijek pobierających ten argument ponownie z pliku txt i umieszczających go bezpośrednio w skrypcie?? Sorry jeśli nie mam racji.. ale tak jak pisałem, to moje poćzatki w PHP.. dlatego jestem bardzo wdzięczny za pomoc! N |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można zrobić tego jakoś na stronie która juz zajmuje się samym javascript, tam umieścić kilka linijek pobierających ten argument ponownie z pliku txt i umieszczających go bezpośrednio w skrypcie?? Pewnie że można... próbuj... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:06 |