![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma dziwny problem, którego kompletnie nie rozumiem.
Konkretnie mam skrypt wyświetlający ilość czasu jaka pozostała.
I wychodzi z tego 300 sekund. Więc powinno wyświetlać 00:05:00 i odliczać w dół. Niestety niewiadomo skąd wzięła mi się jedna godzina i pokazuje 01:05:00 nie mam pojęcia dlaczego. Pewnie mam gdzieś głupi błąd, którego nie umiem wyłapać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad.1 i 2 coś mi wygląda że nie możesz mi pomóc bo umiesz to gorzej niż ja. $s można pominąć bo skopiowałem to nieświadomie w polu user_timerest w bazie mam czas w sekundach jak to robi time ale za pomocą date bo date nie pobiera czasu z komputera oglądającego stronę.
Ad.3 $date('U') to to samo co time() odsyłam do http://www.php.net/manual/pl/function.date.php A chodzi o to że w bazie danych mam czas w którym użytkownik wszedł na stronę i pobierając ją z bazy danych (nie widze potrzeby dawania tu połączenia z bazą ani wywołań select z innych plików) tworzę tym różnicę(sama matematyka):
co daje mi czas odliczany w dół od momentu wejścia na te stronę (w tym wypadku jest to 5minut) przykład
niestety 00:05:00 nie wyświetla zamiast tego dodaje jeszcze jedną godzinę 01:05:00 Ten post edytował Greg0 22.02.2008, 17:43:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:16 |