![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym dynamicznie (tzn. z danymi z bazy danych) zaznaczać wiele punktów (ok 800) na jednej mapie Google Maps (albo na innej mapie), dzięki czemu widać gdzie jest ich największe i najmniejsze zagęszczenie. Robił ktoś coś takiego?
Dzięki wielkie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie tam. Nie trzeba wymyślać żadnych matematycznych wzorów, żeby znaleźć lokalizacje w danym obszarze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) .
Słyszałem, że podobno w postgreSQL można zdefiniować jakiś geograficzny typ pola w tabeli i podać w nim odpowiednie współrzędne, a następnie za pomocą odpowiednich zapytań wyciągnąć lokalizacje znajdujące się np. w promieniu 100 m od danego punktu. Wtedy wystarczy wrzucić dane z googla do bazy i można robić z tym co się chce. Niestety sam nie miałem okazji się tym bawić, a tę informację podał mi znajomy. W każdym razie sądzę, że te informacje powinny nakierować Cię na właściwy trop. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:39 |