![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zacząć naukę tworzenia dynamicznych stron internetowych...różne cms..skrypty itp..
Nie uczyłem się html..zawsze na Front Page 2003 robiłem...a juz dawno mam ksiazke o php... ,,PHP I MYSQL.TWORZENIE STRON WWW. VADEMECUM PROFESJONALISTY.'' Jak zacząć przygodę z tym wszystkim..chciałbym jak najszybciej zacząć...robić strony..bo moze to będzie mój kierunek..w LO..I na studniach... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@superfrajer
Widzę że nie doceniasz tego co mogą dać dobre uczelnie... no cóż Twoja strata. @nasty To jest wymagane, zrobienie czegoś konkretnego, aby się nauczyć danej technologi, ale jak nie będzie jakiejś teorii to nie chcę widzieć tego co powstanie od strony kodu, tu też ważna jest bardzo praktyka, bo daje właśnie to co teoria już ubiera. Przecież wzorce projektowe to nic innego jak ubrana w teorię długotrwała praktyka. Wszystko co jest teorią było kiedyś problemem rzeczywistym. A jak kogoś interesuje informatyka to studia nie będą go męczyć, bo informacje choćby tak (wydające się) zbędne jak liczenie kosztu algorytmu mogą wciągnąć. Ale jak większość tu obecnych osób nauka PHP zaczęła się od kursów i czytania, a jak były problemy to pytań na forach (w moim przypadku nie to forum było moją piaskownicą z początku). Książka czy kurs na początek jakiś prosty, aby zacząć jak zaczniesz to już pójdziesz dalej, choć mi się wydaje że jakieś książki do programowania (podstaw) też się by przydały takie teorie jak co to funkcja rekurencja itp. na początku jednak nie są oczywiste i można by się tego nauczyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:07 |