![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno poruszalem ten temat lecz tam był przyadek z jedna daną z jednej tabeli i dopisałem kolejne zapytania do mojego tematu ale do tej pory nikt mi nie odpowiedział tak więc zakldam nowy topic. ...Wracając do tematu , chciałbym pobrac 3 dane z formularza metodą POST oraz podzielić bądź pomnozyć te dane z dwoma lub więcej danymi z róznych tabel z jednej bazy. Próbowalem zrobi coś takiego ale nie wiem czy skladnia jest dobra i czy w dobrym kierunku myślę...
Dzieki za odpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jeśli wiesz lepiej jak napisać to zapytanie - to po co sie pytasz? To było w ramach wyjaśnień co nie znaczy że wiem jak to napisać... Cytat <?php $query = mysql_query("SELECT ilosc_sztuk, rozmiar_grafiki FROM zlecenia WHERE ilosc_sztuk=' . $jakaś_wartość . '"); ?> Rozumiem że ta wartość [$jakas_wartosc] ma byc wpisana z formularza tak? Bo nie wiem za bardzo czemu ma to słuzyć... Tak czy inaczej pobrałem ta wartośc z formularza:
i wpisalem ja tutaj:
Wywala bład: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\AppServ\www\przelicznik.php on line 16 Ten post edytował walldeck 18.02.2008, 15:26:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat
Wywala bład: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\AppServ\www\przelicznik.php on line 16
Literówki + manual_php + jakiś kurs o html, a no i oczywiście php+mysql ... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat Wynik:
Dla $row['rozmiar_wysokosc'] = 40 Dla $row['ilosc_sztuk'] =123 wartosc = 9.85 Ten post edytował Kethrax 19.02.2008, 04:39:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:58 |