![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Po 5 godzinach walki z CSS oraz proba rozwiazania banalnego przykladowego problemu stracilem cierpliwosc. Najlepsze jest to, ze nawet gotowe szablony pobierane chociazby stad: CSS Layouts NIE DZIAŁAJĄ. Moj problem jest nastepujacy: Chce uzyskac taki uklad: (IMG:http://s19113.ps.pl/d.jpg) Z tym że, div2 ma miec pewien min-height natomiast ma sie rozciagac w doł jezeli bedzie w nim np. za duzo tekstu. Wyniki moich prob sa nastepujace: 1. Gdy pod IE wszystko dziala, to w firefoxie div2 ma wysokosc ustawiona w height natomiast tekst wychodzi poza diva i ciagnie sie poza strona poprzez div3. 2. Gdy zapodam min-height dla div2 wtedy w firefoxie nastepuje przerwa pomiedzy div1 a div2 oraz div2 a div3 ktorej nie sposob zniwelowac za pomoca padding albo margin. POMOCY |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odświeżam temat, ale nie chciałem zaczynać nowego.
Ostatnio, w końcu chciałem się przerzucić z tabelek na divy, niby wszystko jest ok, ale problem pojawia się kiedy poszczególne divy mają się "rozciągać" Widzę, że macie doświadczenie przy takich szablonach, dlatego mam prośbę żeby ktoś napisał jak tabelka:
będzie wyglądać na divach pewnie jest to dla was prosta rzecz, a najlepiej to zrozumiem jak zobaczę jak powinno wyglądać jeżeli podaje wszystkie rozmiary divów wszystko jest ok, ale kiedy szerokość i wysokość ma się dostosowywać, lub tylko wysokość nie wygląda to tak jak powinno |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:54 |