![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wiec tak, mam strone i podczas kazdego odswiezenia wykonywane sa dziesiatki zapytan, slyszalem, ze mozna wszystko jakos cachowac i bedzie znacznie szybcije, jak to zrobic?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, załóżmy że 11 (dla mnie wygodniej ;-)
czyli zbliżąmy się do magicznej liczby 20, a musicie przyznać, że strona nie jest nadmiernie rozbudowana. Ale teraz do sedna ... "o co temu windmanowi chodzi" ... Koleś napisał, że ma dziesiątki zapytań, a koledzy z forum od razu na hura "optymalizować". Moim zdaniem wypadało najpierw zapyatać co to za strona, co wyświetla ile tego itp... Jeden koleś powiedział, że jego wózek pali 25 na 100, inni... ty głupi jesteś - za dużo. Nikt nie zapytał - a czym jeździsz... koleś ma humvee i dla połowy wsi świadczy usługi typu pola oranie, jego humvee robi to 2 razy szybciej i o połowę taniej niż ursus... Przepraszam za ten przykład, ale to najlepiej oddaje o co mi chodzi. Nie można z góry zakładać, że coś jest źle zrobione jeśłi nie wiemy co to jest. Koniec. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 20:31 |